• nutrients

Вино на вечеря – как да го сервираме?

Модерно

Подходящото сервиране на алкохол е важна част от умението да се наслаждаваме на живота по време на тържествено хранене. Знаем, че на повечето партита има алкохол, дори те да са в малки количества. Номерът е тези питиета да се сервират по подходящ начин.

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай.

Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие.

Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и за да не оставяме мръсотии п повърхността ѝ.

Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на:
Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк?
Алкохол – правила за сервиране по време на хранене

, , , , , , ,