• nutrients

Спанак с гъби на фурна

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна! Какво по-енергезиращо от вкусното и здравословно похапване!

Съставки

Рязани гъби Bonduelle (1 x 315 гр и 1 х 170 гр)
800 гр пресен спанак
2 глави лук, нарязан наситно
4 резена бекон, нарязан на кубчета
Сок от половин лимон
Масло
2 с.л. коняк
Сол
Смлян черен пипер

За соса
50 гр масло
50 гр брашно
500 мл прясно мляко
2 с.л. сметана
75 гр настъргано сирене
Една щипка индийско орехче
Сол
Смлян черен пипер

Начин на приготвяне

  • Загрейте фурната до 250 °C
  • Изсипете нарязаните гъби в тавата и добавете лимоновия сок
  • Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.
  • Разтопете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. Добавете бекона и гъбите и запържете около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Добавете коняка и фламбирайте закратко.
  • За приготвянето на соса разтопете внимателно маслото в тенджерка с дълга дръжка, добавете брашното малко по малко до получаване на гладък сос.
  • Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.
  • Намазнете тавичката и изсипете в нея спанака и соса.
  • Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.

, , ,