• nutrients

Шишчета от гъби с босилек

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Гъби и Патладжан? Рецепта за необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

Съставки

Цели гъби Bonduelle (1 х 170 гр)
1 патладжан, нарязан на филийки с дебелина 2 см, 60 мл зехтин екстра вържин
3 супени лъжици балсамов оцет
2 скилидки ситно нарязан чесън
Морска сол и прясно смлян черен пипер
1 опаковка майонеза
1 връзка босилек

Начин на приготвяне

Подготовка

  • Шишчетата са идеални за приготвяне на барбекю, но също така можете да ги опечете на грил във фурната.
  • Поднесете ги с майонеза, овкусена с босилек.
  • Разбира се, можете да опитате и с други сосове: домашно песто, доматен сос, сос тартар с каперси и нарязани краставички.


Начин на приготвяне

  • Нарежете на дребно стръковете розмарин.
  • Почистете гъбите с малка четка или домакинска хартия. Ако е необходимо, махнете пънчето. Нарежете ги на две по дължина. Поставете гъбите и патладжана в салатиера.
  • Пригответе маринатата от зехтина, оцета, чесъна и половината количество розмарин. Овкусете със сол и черен пипер, след което я изсипете върху зеленчуците. Оставете ги да престоят 15 мин.
  • През това време смесете майонезата с босилека с помощта на миксер. Добавете прясно смлян черен пипер, след което изсипете сместта в буркан.
  • Наредете гъбите и парчетата патладжан върху стръковете розмарин, като редувате гъби и патладжан. Намажете леко шишчетата с маринатата и ги опечете за 5 мин. на грила на фурната или на барбекю. Посолете ги с морска сол и ги поръсете с листенца розмарин. Сервирайте с майонезата с босилек.

, ,