• nutrients

Гъби с ориз на салата

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Гъби с ориз, но на салата! Едно различно и неустоимо ризото! Вижте рецептата и изненадайте приятели и близки с кулинарните си хрумвания!

Съставки

Нарязани гъби Bonduelle (1 х 315 гр)
10 гр сушени манатарки
150 мл топла вода
200 гр ориз за ризото
1 глава ситно нарязан лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер

За дресинга:
2 с.л. зехтин
Сока от 1 лимон
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

  • Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
  • Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
  • Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.
  • Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
  • Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
  • Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади. Сервирайте салатата студена.

, ,