• nutrients

Вкусна салата с гъби „A la Chef”

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Салатата е царя на лятото! Пригответе я с гъби, горчица, лимон и каперси по рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!

Съставки

Нарязани гъби в буркан Bonduelle (2 x 170 гр)
Корнишони Bonduelle
4 яйца
Един лимон
Горчица
30 мл олио
20 мл сметана
1 лук
1 зелен лук
2 с.л. каперси
1 с.л. пудра захар
Пипер
Магданоз, естрагон

Начин на приготвяне

  • Поставете в купа 2 жълтъка, добавете сока от един лимон и една супена лъжица горчица, след което разбъркайте добре с дървена лъжица, докато получите гладка смес.
  • Добавете 30 мл олио и 20 мл сметана, докато получената плътност наподоби тази на сос.
  • Добавете едначаена лъжица пудра захар и пипер на вкус.
  • Смесете в купа соса имагданоза, естрагона,добре нарязаните ситен лук и зелен лук и 1-2 супени лъжици нарязани каперси.
  • Добавете 2 корнишони Bonduelle, 2 сварени яйца и 600 гр. нарязани гъби.