• nutrients

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

Съставки

Нарязани гъби Bonduelle (315 гр)

8 бр. пилешкибутове
150 гр. пушен бекон
2 с.л. олио
2-3 скилидки на чесън
Вода
150 гр. лук
200 мл червено вино Бургунди (като обаче може да бъде заменено с Вашето червено вино ... по Ваш избор)
1 с.л. мед
2 с.л. вода
Сол, пипер
Магданоз

Начин на приготвяне

  • Измийте 8 броя пилешки бутове и нарежете всеки от тях на 4-6 парчета. Подправете със сол и пипер. Нарежете 150 гр. пушен бекон на кубчета от по 1 см.
  • Загрейте олиото в тиган и запържете бекона. Добавете парчетата месо и оставете тигана на огън за още 20 минути. Подправете с 2-3 скилидки чесън, добавете малко вода и оставете тигана покрит на огъня за още  20-25 минути, докато месото омекне.
  • Добавете 150 гр. маринован бял лук (или сух лук) и 170 гр. нарязани гъби Bonduelle.
  • Добавете 200 мл червено вино Бургунди и една супена лъжица меди оставете тигана на огъня за 2 – 3 минути. Поръсете с магданоз.

, ,