• nutrients

Кремообразно ризото с гъби

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Гъби с ориз? Нещо по-добро – кремообразно ризото, което ще ви разтопи от наслада! Опитайте от рецептите на Бондюел.

Съставки

Нарязани  гъби Bonduelle (1 х 315 гр)
200 гр зелени аспержи
4 с.л. зехтин
2 глави дребен лук, нарязан наситно
2 скилидки чесън, нарязан наситно
400 гр ризото
1 малка бутилка сухо бяло вино
1,5 л зеленчуков бульон
40 гр масло
100 гр настърган пармезан

Начин на приготвяне

Подготовка
За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.

Начин на приготвяне

  • Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.
  • Нарежете гъбите на парченца.
  • Загрейте зехтина в тенджера.  Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 3-4 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.
  • Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)
  • Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.
  • След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан. 

, ,