• nutrients

Гъбена супа с франзела

  • 30 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 2.57 от 5)
Loading...Loading...

Гъбена супа с франзела – рецепта за любителите на нестандартните кулинарни удоволствия.

Съставки

Нарязани гъби Bonduelle (1 x 315 гр и 1 х 170 гр)
1 праз
Половин глава лук
1 с.л. брашно
1 л пилешки бульон
10 мл сметана
Масло
Сол
Смлян черен пипер
1 франзела

За салатата
6 с.л. печени кедрови ядки
1 зелена салата, измита и отцедена
150 гр прясно козе сирене, на парченца
Зехтин
Шери оцет
Сос „Табаско”
Черен пипер

Начин на приготвяне

Това е едно обикновено, но много оригинално ястие, което се сервира по специален начин. Направете го изключително като добавите смес от гъби и една скилидка чесън. Един невероятен сюрприз, който да поднесете!

  • Предварително загрейте фурната до 60°C и ако е възможно, изключете вентилатора
  • Остранете зелената част на праза и нарежете бялата част на кръгчета. Нарежете лука на пръстени. Разтопете малко масло в една тенджерка и леко запържете праза и лука
  • След това добавете останалите гъби, които не са нарязани и ги запържете малко.
  • Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
  • В отделен съд объркайте козето сирене със зехтин и шери оцет. Овкусете с няколко капки сос „Табаско” и смлян черен пипер.
  • Добавете останалото количество нарязани гъби към дресинга. Нарежете зелената салата на ивици и я объркайте с печените кедрови ядки и дресинга.
  • Разрежете франзелета на две по дължина и после на четири еднакви парчета. Запечете ги леко.
  • Разбийте супата с миксер до получаване на кремообразна смес. Изсипете супата в 4 дълбоки чинии. Ако желаете можете да добавите малко разбита сметана. Добавете няколко гъби в супата. Гарнирайте препечените филийки франзела със салата и ги поставете в края на чинията, като единият им край трябва да бъде потопен в супата. Поднесете веднага.

, , ,