Отглеждане на спанак и други зеленчуци в контейнери

Модерно

Ако искате да преминете към диета с био зеленчуци, но нямате къща в провинцията, може да си създадете ваша собствена домашна градина в апартамента си чрез отглеждането на зеленчуци в контейнери.

Отглеждане на зеленчуци

Много хора знаят, че само свежите току-що откъснати зеленчуци могат да се похвалят с истинска хранителна стойност. Тъжно е, но зеленчуците, които купуваме от супермаркетите са загубили витамините и минералите си, а не всеки може да си позволи селска къща с малко земя,
за да отглежда био зеленчуци и плодове.
Отглеждането на зеленчуци в контейнери е до голяма степен решение за проблема. Казано по друг начин, можете да създадете един вид домашна градина, дори ако сте прекарали целия си живот в апартамент в града.

Био зеленчуци

Контейнерите, обаче, ограничават избора на зеленчуци. Например не можете да отглеждате дълбоки кореноплодни и зеленчуци, изискващи много вода (тиква, карфиол и т.н.).
В същото време все още имате голям набор от био зеленчуци, които можете да използвате за различни ястия, като картофи, домати, тиквички, патладжани, салати, спанак и др.
Ако сте решили да се занимавате с отглеждането на зеленчуци у дома, трябва да знаете, че има много задължителна информация, с която трябва да се запознаете, защото всяко растение изисква определен вид контейнер, почва, както и определено количество вода, светлина и сянка. Отнема много време, търпение и познания, за да се грижите за този вид домашна градина, но това е правилният начин да направите храненето си здравословно, дори без да е необходимо да замразявате зеленчуците си!
, , , , , ,