Ползата от упражненията: здравословен начин на живот и добър външен вид през цялата година

Полезно

Ползите от упражненията и здравословния начин на живот са тясно свързани и са особено важни в днешния забързан свят с предимно заседнал начин на живот, затлъстяване, високото кръвно налягане или ниво на холестерола, които заплашват хората от всяка възраст.

Ползата от упражненията

Ползата от упражненията

Добрият външен вид включва и редовни физически упражнения – най-малко 45-60 минути два или три пъти седмично. Това укрепва мускулите, подобрява сърдечната дейност, кръвообръщението и метаболизма. Упражненията подобряват подвижноста на ставите и предотвратяват остеопорозата, спомагайки за отлагането на калций в костите; помагат профилактично срещу запека, подобряват храносмилането.
По време на движение, в организма се отделят ендорфини, така наречените “хормони на щастието”. Вие ще отслабнете по-успешно, ако сте по-устойчиви на стрес и се чувствате по-уравновесени.

Ползите от редовната физическа активност и добрия външен вид, обаче, бързо ще изчезнат, ако спрете да се упражнявате.

Активен начин на живот не означава непременно, че всеки ден трябва да ходите на фитнес. Добър външен вид може да се постигне и чрез въвеждането на някои незначителни промени в живота ви, като качването по стълби вместо с асансьора, слизането от автобуса една спирка по-рано и ходенето пеш, или просто вършенето на домакинска работа.