Фитбол

Полезно

Големите цветни топки са идеални за тези, които искат да имат слаба фигура и да подсилят мускулите, отговарящи за поддържането на правилна стойка на тялото.

Жена с червена топка фитбол подскача

От 40 години топката се използва за рехабилитация на хора, които имат болки в гръбначния стълб или неврологични заболявания. Сравнително неотдавна фитболът за постоянно се задоми в гимнастическите салони и стана достъпен за тези, които биха искали да отслабнат ида стегнат мускулите, които отговарят за поддържането на правилната стойка на тялото.

Топка за забавление и не само …

Упражнения с голяма винилова топка, напомнящи детска игра, позитивно влияят върху настроението въпреки, че това не е единственото им преимущество. Върху цветните топки може да се седи, лежи, а даже да се скача, могат да се използват по различен начин в различни ситуации, което много разнообразява тренировката във фитнес клуба. Техните размери са от 35 до 180 см в диаметър. Основната цел на упражненията е раздвижване на дълбоко поставените мускулни групи, които позволяват поддържането на равновесие върху топката. В различните страни може да се срещнете с различни наименования, напр. swissball, gymball, bodyball, peziball, но приложението и е едно и също. Благодарение на топката е възможна безопасна тренировка свързана с невероятно забавление, особено препоръчителна за възрастни хора, по време на бременност и след раждане.

Плюсове на упражненията с топка:

Издръжливост, сила и подвижност, физическа кондиция.

Упражненията са насочени към оформянето на правилната стойка, поддържане на равновесие и координация на движенията.

Упражненията могат да се извършват както в клуб с инструктор, така в къщи.

Топката ще помогне да въведете много движение във всекидневието си, упражненията са забавни и ще имате желание да се връщате към тях.

, , ,