Колко калории има в зеленчуците Bonduelle

Модерно

Тук ще намерите таблици със съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати в замразените, в консервираните и в зеленчуците Bonduelle в буркан.

Благодарение на Bonduelle имаме достъп до зеленчуци не само през сезона, а през цялата година. Замразяването е един от най- добрите методи за съхранение. По този начин зеленчуците запазват богатото съдържание на витамини, минерални соли и целулоза, в чийто състав влизат субстанции, улесняващи храносмилането.

Колко калории има в зеленчуците Bonduelle
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бобови кълнове Мунг 100 g 14 1,5 0,1 1,8
Броколи – замразени Bonduelle 100 g 23 2,7 0,1 4,9
Брюкселско зеле – замразено Bonduelle 100 g 31 4,0 0,5 8,0
Бял боб в доматен сос 100 g 106 5,4 0,3 20,3
Бял боб в пикантен доматен сос 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Бял боб в саламура 100 g 99 6,7 0,3 17,4
Горска смес 100 g 25 2,0 0,4 3,3
Зелен грах – замразен Bonduelle 100 g 85 6,9 0,4 19,4
Зелени маслини без костилки 100 g 115 0,8 10,7 6,3
Зеленчукова китайска смес 100 g 19 1,3 0,2 3,2
Зеленчукова смес за пържене с ориз и гъби 100 g 58 2,5 0,3 14,7
Златна царевица 100 g 96 3,2 1,0 18,6
Индонезийска смес 100 g 38 1,8 0,0 7,8
Карфиол – замразен Bonduelle 100 g 14 1,6 0,2 3,9
Карфиол Romanesco 100 g 25 2,9 0,5 2,2
Китайска смес 100 g 61 2,5 0,4 11,7
Консервиран грах в буркан Bonduelle 100 g 66 5,0 0,3 10,7
Консервиран грах в консерва Bonduelle 100 g 66 5,0 0,3 10,7
Консервиран грах с моркови на кубчета 100 g 53 3,0 0,2 10,0
Консервиран грах с нарязани моркови 100 g 54 3,3 0,5 9,3
Кралска зеленчукова смес 100 g 20 1,4 0,3 5,1
Краставици 3-6 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Краставици 5-9 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Лечо 100 g 35 1,3 0,9 5,4
Леща в консерва – Bonduelle 100 g 110 8,6 0,6 17,5
Лятна зеленчукова смес в сметанов сос 100 g 70 2,0 2,8 9,3
Македонска зеленчукова смес 100 g 43 2,2 0,3 7,9
Мексиканска смес Mexico 100 g 72 3,6 0,7 12,7
Млади моркови – замразени Bonduelle 100 g 27 0,8 0,5 5,0
Млади моркови в консерва – Bonduelle 100 g 25 0,5 0,7 4,2
Нарязан спанак на порции 100 g 27 2,8 0,7 2,5
Нарязани гъби – замразени Bonduelle 100 g 22 2,4 0,0 3,7
Нарязани гъби в консерва – Bonduelle 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Нахут 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Пролетна зеленчукова смес 100 g 35 2,6 0,5 4,5
Разрязан зелен фасул 100 g 28 1,9 0,2 7,6
Ризото 100 g 82 2,4 0,8 16,3
Рязан зелен фасул 100 g 25 1,4 0,2 4,4
Салата Sombrero 100 g 62 1,7 0,8 11,9
Салата Хавай 100 g 91 1,7 0,5 20,0
Сладка царевица на зърна 100 g 93 3,3 2,3 14,7
Сладка царевица на кочан 100 g 101 3,5 2,8 15,6
Смес Minestrone 100 g 51 1,9 0,7 11,8
Смес от фасул с ананас в сос къри 100 g 62 3,8 1,1 9,3
Смес по селски 100 g 65 1,7 4,6 4,4
Спанак на листа – замразен Bonduelle 100 g 30 3,6 0,5 2,7
Спанак на листа в консерва – Bonduelle 100 g 22 2,8 0,4 1,8
Спанак на листа на порции 100 g 27 3,7 0,5 2,0
Супа от печурки 100 g 22 0,3 0,3 6,0
Трио 100 g 66 1,8 2,7 8,6
Хавайска смес с ориз 100 g 91 3,0 0,5 22,7
Царевица в консерва – Bonduelle 100 g 115 3,9 1,3 22,0
Цели гъби 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Цял зелен фасул 100 g 24 0,6 1,3 2,6
Цял зелен фасул 100 g 28 1,9 0,2 7,6
Червен боб Kidney в натурална саламура 100 g 99 6,7 0,3 17,4
Червен боб в доматен сос Chili 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Червен боб с царевица 100 g 120 4,6 3,1 18,3
Червен боб с чушка 100 g 44 2,6 0,4 7,6
Червено цвекло на кубчета 100 g 30 0,8 0,1 6,5
Черни маслини с костилка 100 g 160 1,4 18,2 5,1
Чушка трио 100 g 25 1,1 0,2 4,8

Хранителната стойност на замразените продукти е много добре запазена, тъй като времето от тяхното събиране от полето, до замразяването, е максимално съкратено – това са няколко часа. Повечето витамини много добре се запазват в замразените или в прясно консервираните зеленчуци.

Съществува и загуба на витамини при тяхното замразяване. Най- вече това се отнася за витамин С (около 25%), малко по-малка е загубата при другите витамини (напр. витамин B1 – около10%). Началната загуба на хранителни елементи при замразяване компенсира тяхната загуба при съхранение на замразени зеленчуци. Например опаковката защитава каротина в продуктите от унищожаващата го светлина. Замразеният грах има около 60% повече каротин от пресния грах, изложен в магазина – наред с другите, поради по-ограниченото излагане на светлина. Замразените зеленчукови смеси са много добри източници на хранителни вещества, в тези сезони на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. От друга страна зеленчуците с добавка на сос са лесен и бърз начин за балансирано хранене.

Наистина зеленчуците са най-вкусни, когато се консумират пресни. Но и консервираните също са източник на ценна целулоза и минерални соли. Зеленчуците в консерва са вакуумно опаковани, затова също запазват повечето витамини. Подложени са на консервиращ процес за не повече от пет часа от момента на събиране, което позволява запазване на максималното количество витамини и минерали, съдържащи се в продукта. Консервите не съдържат консервиращи вещества, тъй като бланширащият процес разрушава ензимите, отговорни за разлагане на зеленчуците. В следващия етап на процеса на стерилизация води до унищожаване на бактериите. Обикновено консервите съдържат заливка, приготвена от вода и сол, понякога и аромати. Консервираният грах съдържа позволено количество захар. Част от наличните в зеленчуците хранителни вещества се съдържат точно в заливката, затова понякога се препоръчва тя да се консумира. Консервираните зеленчуци, като гъби или маслини, също са добра идея за бързо и невероятно предястие. Могат да бъдат вкусна гарнитура към ястието. Можете да използвате готовите зеленчукови комбинации с добавен доматен сос и благодарение на лесното приготвяне, да намалите времето за чакане на храната.

, , ,