Колко калории има в добавките

Модерно

Тук ще намерите таблици със съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати в кетчупа, горчицата, оцета, майонезата.

различни на цвят сосове в дървени лъжици

Хранителната стойност на горчицата, кетчупа и майонезата е малка. Обикновено съдържат голямо количество сол, подправки, мононатриев глутамат и консерванти. Освен това майонезата е висококалорична. Тези продукти не се препоръчват за консумация при кърмещи майки и хора, грижещи се за здравето си.

Колко калории има в добавките
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бял универсален сос 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Винен оцет 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Галета 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Горчица 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Горчица на прах 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Готварска сол 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Гъбен сос 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Диетична майонеза 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Доматен концентрат 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Доматен сос 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Европейска майонеза 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Захар 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Захар на бучки 100 g 379 0,0 0,0 99,9
Картофена скорбяла 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Кетчуп 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Кокосови стърготини 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Лучен сос 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Лют доматен сос 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Майонеза 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Майонезен сос със сметана 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Млечен сос 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Нутела 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Пресована хлебна мая 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Провансалска майонеза 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Пчелен мед 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Руска горчица 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Сметанов сос 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Сос от касис 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Сос от оксикокус 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Тъмен сос барбекю 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Фъстъчено масло 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Хранителен желатин 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Хрянов сос 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Шоколадово масло 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Ябълков сос 100 g 275 0,3 67,6 0,1

Ябълковият оцет, в сравнение със спиртния, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина, свързва се с основите и минералните субстанции създавайки гликоген. Гликогенът помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо съдържание на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиций.

, ,