Остани млад с най-здравословните зеленчуци: броколи, спанак и моркови

Красиво

Когато тялото ви се нуждае от известна защита срещу старостта, стреса и слънчевата радиация, обърнете внимание на храните, които притежават възстановителни свойства, по-специално – на някои здравословни зеленчуци. Нека да видим кои от тях могат да ви помогнат да останете млади.

Oстанат млади

Стареенето не е нещо, от което трябва да се страхуваме, ако се грижите добре за себе си. Но всички ние искаме да изглеждаме млади и здрави възможно най-дълго, нали? Добрата новина е, че можете да използвате естественото богатство на природата, за да го направите!
 Ако искате да останете млади – на външен вид и като здравословно състояние – две жизненоважни компоненти могат да ви помогнат да успее: правилната храна и редовните упражнения.

Последното е очевидно, но коя храна притежава желания ефект срещу стареене?
Зеленчуците са правилния отговор на този въпрос. Здравословните зеленчуците имат благоприятен ефект върху възстановителните свойства на тялото, защото са богати на антиоксиданти – съединения, които помагат да устоявате на вредните UV-лъчи. Тези антиоксиданти могат да ви помогнат да останете гъвкави и енергични, ако ядете правилните зеленчуци.

Нека разгледаме трите най-добри зеленчуци, които можете да добавите към вашата диета срещу процеса на стареене.

  1. Спанак - този зеленчук може да се похвали с големи количества витамин С и помага на кожата да произвежда и задържа колаген, който е пряко отговорен за нейната еластичност. Спанакът изобилства от антиоксиданти. За да извлечете максимална полза за здравето, го консумирайте суров след старателно измиване, или внимателно го гответе на пара.
  2. Моркови - известни с ползата за зрението, морковите също са богати на витамини и микроелементи, които поддържат ноктите и косата здрави. Освен това, сокът от моркови е един от най-здравословните сокове за пиене.
  3. Броколи – известно е, че те съдържат агенти за борба с рака, витамин С, сяра и полезни аминокиселини. Този зеленчук е чудесно средство за изхвърляне на различни токсини от тялото и за повишаване на възстановителните му свойства. Както и спанака, се препоръчва да ги ядете сурови. Ако сте мразили броколи като дете, по-добре да ги заобичате сега!

Редовната консумация на тези три здравословни зеленчуци, заедно с разумен режим на упражнения, ще ви помогне да останете и да се чувствате млади. Подарете си удоволствието да кажете НЕ на бръчките и сивите коси, докато отпивате от вкусния морковен сок!

, , , , , ,