Кулинарни вдъхновения! Какви рецепти от цял свят можете да научите? Научете екзотичните зеленчуци.

Модерно

Научете се да извличате максимална полза от вашите приключения в различни региони на земното кълбо. Опитайте ценни нови изживявания и кулинарни вдъхновения, които ще обогатят вашите ястия с всички видове хранителни продукти от цял свят.

Кулинарни вдъхновения

Пътуването в чужбина не само може да обогати познанията ви за чуждите култури, но също и да разнообрази ежедневния ви хранителен режим. Безкрайното многообразие от рецепти от цял свят дава безброй възможности за избор, част от които определено ще ви допаднат. Ако напускате родната си култура, за да обогатите опита си с нови вкусове и кулинарни вдъхновения, това са нещата, на които трябва да обърнете най-голямо внимание:

Зеленчуци – твърде често ги приемаме за даденост и забравяме да разширим навиците си, дори и със скромно добавяне на нови зеленчуци в ястията ни. Леща, нахут, патладжани, тикви – тези и още много други зеленчуци, макар и изключително полезни и вкусни, са за съжаление слабо представени в западната кулинарна традиция. Южен Кавказ, Китай и Близкия Изток ще променят начина, по който възприемате зеленчуците.

Cветовна кухня

Месото е вашия основен източник на протеин и трябва да бъде вкусно приготвено. Традиционните Близкоизточни ястия могат да ви дадат тон за търсене на нови приложения на месото.
От друга страна, посещението в Централна и Източна Европа ще ви даде една по-традиционна представа за месните ястия.

Подправки – те могат да променят вкуса на всяко ястие до неузнаваемост и някои кухни владеят до съвършенство различните съставки, за да създадат истинско кулинарно изкуство. Ако мислите, че европейците и американците използват подправки твърде неохотно, погледнете към Югоизточна Азия и Близкия изток за нови открития и прозрения.

Както сами виждате, само с научаването на рецепти от цял свят, можете да получите повече кулинарни вдъхновения и готварски идеи за вкъщи.

, ,