• 360 min
  • лесна
  • 8

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за супа Pho, ястие от виетнамската кухня.

Съставки

2 големи кокала говеждо месо (от бут)
2 пилешки гръдни коша
2 глави лук
джинджифилов корен – 3-5 см
оризови или соеви макарони
варено говеждо или пилешко месо
1/2 връзка пресен лук
1 връзка пресен колеандър

Начин на приготвяне

  • Кокалите и гръдните кошове на пилешкото измийте внимателно, залейте със студена вода, сварете, премахнете получената пяна.
  • Запечете лука на скарата или запържете, добавете към тенджерата с кокали и пилешките гръдни кошове. Обелете джинджифила и също го запечете във фурната или на скара. Размачкайте го и го добавете към супата. Варете на бавен огън около 5 часа, а след това прецедете.
  • Отделно сварете оризовите макарони и ги добавете към супата. Към супата добавете също така сварените и нарязани парчета говеждо или пилешко месо. Посипете с листа пресен колеандър и пресен лук.


Начин на сервиране:Сервирайте с парчета лимон и оцет подправен с чесън и люта чушка.


, , , ,