• 30 min
  • средно трудна
  • 8

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 2.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.

Съставки

2-3 лъжици зехтин

1 кг обелени кралски скариди

50 гр. безсолно масло

2-3 скилидки чесън, дребно накълцан

2 лъжици корен от магданоз, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

2 лъжици сок от лимон

1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране

Начин на приготвяне

  • Загрейте голям плосък тиган, добавете олио и запържете скаридите на части.
  • Избършете тигана с хартиена кърпа, добавете масло и загрейте докато маслото започне да се пени.
  • Добавете чесъна и магданоза и гответе 1-2 минути до кафяв цвят.
  • След това добавете скаридите върху горещия тиган. Подправете със сол и пипер.
  • Поръсете със сока от лимон и раздрусайте за да покриете скаридите със соса.

 

Начин на сервиране:

Сервира се веднага в малки, глинени съдове с хрупкав хляб.


, , , , ,