Пролетни рулца със зеленчуци

  • 30 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.

Съставки

½ кутия оризови макарони - конец
2 лъжички оризов оцет
8 големи листа оризова хартия
½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
2 лъжици накълцано несолено кашу
1 пресен лук, нарязан на лентички
¼  чаша пресни листа босилек
¼  чаши пресни листа мента
¼  чаши пресни листа колеандър

Начин на приготвяне

  • Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.
  • Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.
  • Налейте гореща вода в плитка стъклена форма за печене и намокрете в нея единичните листа оризова хартия, докато омекне. 15 секунди).
  • По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.
  • Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.
  • Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.
  • Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника


Начин на сервиране:Сервирайте пролетните рулца нарязани на половина, с добавка на фъстъчен дип или сладко- кисел сос.


, , , , ,