• 30 min
  • лесна
  • 2

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 2.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за Паприкаш

Паприкашът това е традиционно унгарско ястие, чийто основни съставки са чушките и месото, а характерно допълнение към него е заквасената сметана.

Съставки

0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)
3 чушки
2 домата
1 глава лук
1 лъжица брашно
олио
сол и мляна чушка на вкус
100 мл заквасена сметана

Начин на приготвяне

  • Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.
  • Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.
  • Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.


Начин на сервиране:Сервира се топло, може да се декорира със сметана и чушка.


, , , , ,