• 60 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за палачинки ала Гундел

Палачинките ала Гундел това са най-известните унгарски палачинки.

Съставки

Палачинки:
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
щипка сол

Пълнеж:
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ром
канела на вкус

Шоколадов топинг:
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
ром и ванилова захар на вкус

Начин на приготвяне

  • Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.
  • Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.
  • Шоколадов топинг: загрейте сметаната на нисък котлон, добавяйки парчетата шоколад и ваниловата захар, до напълното разтопяване и получаване на еднородна смес, на края добавете 2-3 лъжици ром и внимателно разбъркайте.


Начин на сервиране:Всяка палачинка намажете с пълнежа, завийте на руло или сгънете на триъгълник. Наредете върху чиния и полейте със соса. Може да декорирате с бита сметана и с лист босилек или мента.


, , , ,