Лечо – ястие от унгарската кухня

  • 45 min
  • лесна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (17 гласа, средно: 3.88 от 5)
Loading...Loading...

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук.

Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.

Съставки

1 кг чушки
0,6 кг домати
2средни глави лук
олио
сол и мляна чушка на вкус

Начин на приготвяне

  • Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
  • Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
  • Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.


Начин на сервиране:Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.


, , , , ,