• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 4.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за Бограч – супа гулаш

Унгарската супа гулаш произлиза от народните традиции. Хранителното, засищащо ястие, може да действа разгряващо през хладните вечери, ако освен смляната сладка чушка добавим също така и щипка люта.

Съставки

0,5 кг телешко 0,5 кг картофи 3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти) 3 домата зелен фасул 1 морков 1 магданоз 1 неголяма целина 1 глава лук 1 скилидка чесън олио сол и мляна чушка на вкус

Начин на приготвяне

  • Обелете лука и го нарежете. Загрейте олио на дъното на тенджерата, добавете лука и счуканата скилидка чесън, запържете.
  • Нарежете телешкото на кубчета или лентички, добавете в тенджерата заедно със смляната чушка и солта, залейте с вода и задушете.
  • Когато, част от водата се изпари, трябва да добавите още около 1 литър вода и нарязаните на кубчета зеленчуци, чушка, домати, морков, магданоз, целина. Продължете да варите.
  • Добавете нарязаните на кубчета картофи и нарязания фасул (може да се нареже на половина, или да я използвате нарязана, напр. замразен) и да поварите още около 15 минути, така, че всички съставки да бъдат меки, но не разварени.
Начин на сервиране:Супата гулаш се сервира топла, най-добре се акомпанира с печиво и сухо червено вино.

, , , , , ,