• 30 min
  • лесна
  • 2

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 3.67 от 5)
Loading...Loading...

Гиросът е пристигнал в Турция много отдавна от Гърция.

Съставки

1 пуешко бутче
1 консерва царевица
бамбукови стъбла
червена чубрица
микс подправки
подправка за гирос

Начин на приготвяне

  • Махнете кожата на бутчето и натрийте с чубрица, с микса от подправки и подправката за гирос, след което ги оставете за няколко часа в хладилника.
  • Наредете в тавичка и печете във фурната докато се запече кожата.
  • Охладете свалете месото и го нарежете на ленти.
  • Запържете месото в тиган заедно с царевицата и бамбука и овкусете с подправки.


Начин на сервиране:Сервира се с гръцка салата, сос tzatziki, ориз или пържени картофи и питка.


, , , , , , ,