• 240 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (12 гласа, средно: 4.00 от 5)
Loading...Loading...

Хубав хляб към ястия на скара или към гирос.

Съставки

500 г брашно
10 г сол
1 лъжица трапезен зехтин
10 г захар (или 2 лъжички мед)
пакет суха мая (или половин кубче обикновена)
350 мл вода
яйце

Начин на приготвяне

  • След смесване на всички съставки, ги мачкайте около 8 минути, докато се получи смес, която може да се оформя.
  • Намажете купата с олио и прехвърлете там тестото, оставете за около 1,5 часа.
  • След като тестото втаса го поставете на плота с хартия за печене, разделете на две части, залепете две кръгли или елипсовидни парчета.
  • Счупете и разбийте яйцето, добавете лъжичка вода и намажете с него повърхността на хляба.
  • Направете дълбоки дупки с пръсти и поръсете всичко със сусам и ким.
  • Оставете за около още 20 минути.
  • Печете около 7-9 минути при температура 250 C°.

, , , , , , ,