Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

  • 60 min
  • трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди.

Всеки, който е бил в тази страна със сигурност е трябвало да опита тази супа.

Съставки

20 скариди
4-5 чаши вода
3 глави дребен лук
2 лимонови треви
2 с.л. рибен сос
20 средно големи гъби
6 листа от зелен лимон
3 с.л. сок от зелен лимон
2-3 люти чушки
5 листа от кориандър
зелен лук

Начин на приготвяне

  • Измийте и почистете скаридите оставяйки опашките. След това измийте и нарежете гъбите.
  • Налейте вода в тенджерата, добавете ситно нарязания лук, лимонената трева, рибения сос. Варете около 3 минути.
  • Добавете гъбите и скаридите и варете докато скаридите не придобият розов цвят.
  • В тенджерата изсипете листата на зелен лимон, излейте сока от зеления лимон, добавете лютите чушки.
  • След това покрийте с капак и оставете.


Начин на сервиране:Декорирайте супата с кориандър и нарязания зелен лук. Сервирайте гореща.


, , , , , , ,