Mi Krop – пържени тайландски макарони с телешко и скариди

  • 30 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 2.33 от 5)
Loading...Loading...

Mi Krop – тайландски хрупкави пържени макарони.

Това е лесно ястие, което както може да бъде предястие така и основа към основното ястие. Тайландците най-често консумират Mi Krop на работа.

Съставки

Mi krop:
170 г оризов макарон
2 яйца
3 с.л. дребно нарязан маринован чесън
3 с.л. нарязан дребен лук
120 г свинско
120 г пресни скариди
3 чаши олио

Сос:
1 домат
2 с.л. сок от тамаринд
2 с.л. сок от зелен лимон
2 с.л. захар
1 с.л. лимонена кора
1 с.л. рибен сос


За декорация:

зелен лук
люта чушка

½ чаша тофу на парчета 

Начин на приготвяне

  • Загрейте 3 чаши олио. Натрошете оризовите макарони. Потопете не големи порции от макароните във врящото олио. Когато покафенеят веднага извадете. Готовите макарони поставете върху хартиена кърпа, за да се подсушат.
  • Разбийте яйцата с вилица, след това излейте във врящото олио. Извадете ги и ги нарежете на лентички.
  • Изпържете добре тофуто.
  • Оставете част от олиото в тигана и запържете в него маринования чесън и лука.
  • Нарежете свинското и запържете.
  • Почистете, нарежете и запържете скаридите. Смесете и поставете в чиния всички компоненти освен тофуто.
  • Смесете всички съставки така, че консистенцията да създаде сос.


Начин на сервиране: Сервирайте макароните декорирани със зелен лук, люта чушка и тофу. Сосът се сервира в малки съдове, за да може всеки по време на хранене да полива ястието с него.


, , , , , , ,