Фейжоада – ястие от червен боб с парчета свинско месо

  • 120 min
  • лесна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Фейжоада е едно от най-известните португалски ястия.

В зависимост от региона, в който е приготвяна, получава различни вкусове. Нашата рецепта е родом от северния регион на страната.

Съставки

0,5 кг червен боб
0,25 кг свински уши
0,5 кг джолан
0,5 португалска свинска наденица
50 г salpicao
50 г presunto
5 мл зехтин
0,5 лук
зелен магданоз
1 дафинов лист
1 скилидка чесън
бял пипер
сладка чушка на прах
сушени люти чушлета piri piri
сол на вкус

Начин на приготвяне

  • Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат.
  • Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета.
  • В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване.
  • Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил.
  • Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки (дафиновия лист, чушките piri piri и зеления магданоз).
  • Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.

 

Начин на сервиране: Ястието се сервира с бял ориз.


, , ,