Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

  • 90 min
  • лесна
  • 8

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 3.63 от 5)
Loading...Loading...

Рибата треска определено е царят на португалската маса.

В Португалия сушената и осолена треска е основата на невероятен брой ястия. Независимо под каква форма ще бъде сервирана, винаги е харесвана от португалците.

Съставки

0,5 кг филе от треска
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки,
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
сол
пипер

Начин на приготвяне

  • Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.
  • Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.
  • Внимателно нарежете зелето, поставете го в тенджерата със зеленчуците. Варете 10 минути, след това излейте водата и охладете.
  • Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.
  • Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.

 

Начин на сервиране:

Сервира се студено, най-добре с бяло печиво.


, , , ,