• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за крем супа – засищаща супа, традиционно консумирана през Великденските празници.

Крем супата е супа, приготвяна с квас, с бяла наденица, зеленчуци и подправки.

Съставки

0,5 л квас

0,2 кг бяла наденица

1 морков

1връзка магданоз

4 картофа

1 глава лук

4 скилидки чесън

Сол, черен пипер, риган - на вкус

 

Квасът за крем- супата вече е достъпен в магазините, но най-вкусен е домашният: 0,1 кг ръжено брашно и една филийка хляб се заливат с 1/2 литър преварена топла вода, в стъклен буркан или в глинен съд, и се оставят за 3 дни на топло място.

Начин на приготвяне

  • В тиган запържете нарязаните лук и чесън.
  • В 2 литра вода сварете наденицата и добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и запържените лук и чесън.
  • Когато зеленчуците омекнат, добавете кваса и варете на слаб огън.
  • Добавете сол, черен пипер и риган на вкус.


Начин на сервиране:

Сервира се гореща, с парчета наденица и четвъртинки сварено яйце.


, , , ,