• 60 min
  • лесна
  • 5

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 4.50 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

Това е солена морска риба, маринована в олио с лук.

Това е солена морска риба, маринована в олио с лук.

Съставки

0,5 кг солена херинга

3 глави лук

0,25 л олио

мляко за накисване на херингата

бахар и дафинов лист - на вкус

Начин на приготвяне

  • Накиснете херингата в мляко за ½ час (ще бъде по-малко солена и по-крехка)
  • Нарежете лука на кубчета или парчета.
  • Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.
  • Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.
  • Оставете буркана за един ден в хладилника.


Начин на сервиране:

Най-добре се консумира с топли хлебни изделия.


, , ,