Айнтопф – немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

  • 60 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 4.67 от 5)
Loading...Loading...

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

Цялата тайна на това ястие се крие в това, че в един съд се готви цялата храна и застъпва целия обяд. В тенджерата се поставя бекона или друго месо, зеленчуците, картофите, ориза или кашата и се готвят дълго и бавно. Ястието в зависимост от съставките може да напомня на супа, гулаш или готвено. Всеки избира каквото най-много му харесва. Eintopf са се появили във времена когато хората са имали малко пари, но големи семейства за изхранване. Домакините са ги приготвяли когато са нямали време за готвене на пример по време на „голямото пране” или събирането на реколтата.

Съставки

телешки бульон 1 литър сварено телешко 300 г гъби 300 г фарфале 100 г морков 1 бр. олио сметана 4 лъжици сол пипер

Начин на приготвяне

  • Сварете фарфалето в подсолена вода, отцедете. Сварете бульона.
  • Нарежете телешкото на ленти, гъбите, моркова на малки кубчета.
  • Запържете гъбите с олио в тенджера.
  • Добавете месото и морковите, налейте врящия бульон и варете 10 минути.
  • Добавете сметаната, разбъркайте и подправете.
  • Смесете с фарфалето.

, , , , , , ,