Тортила с masa harina – мексикански палачинки от царевично брашно

  • 45 min
  • лесна
  • 10

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за тортила с masa harina – в Мексико това е най-важната гарнитура към всичко, базова съставка към много ястия, мексикански хляб.

Ако искате да се почувствате като истински жители на Мексико не са достатъчни Текила и сомбреро...

Съставки

300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
150 – 170 мл хладка вода

Начин на приготвяне

  • В голяма купа разбъркайте masa harina с водата. Направете еластично меко тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако е прекалено лепкаво добавете малко брашно, а ако е прекалено сухо трябва да добавите вода.
  • От тестото направете топка, покрийте и оставете за 10 минути.
  • Разделете тестото на 10 равни парчета, от всяко парче оформете топка, разточете на кръгли парчета с диаметър около 15 см.
  • Печете на сух тиган и среден огън за 2-3 минути от всяка страна, докато се получат тъмни петна. Ако се „подуе”  притиснете с друг тиган или по-голяма огнеопорна чиния.


Начин на сервиране:Опечените тортили завийте в платнена салфетка, за да ги държи топли и да не изсъхнат.


, , , , , ,