• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading ... Loading ...

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите.

Задачата на готвача е сръчно да комбинира вкусове и да създава идеалната хармония. Затова горещото трябва да съседства на масата със студено, а сладкото с кисело.

Съставки

500 г свинско месо
2 пресни люти чушки
1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета
4 лъжици сок от ананас
3 парчета ананас нарязан на кубчета
3 лъжици олио
1 лъжичка смлян джинджифил
2 скилидки счукан чесън
сол

Начин на приготвяне

  • Разрежете по дължина лютите чушки, премахнете семките и нарежете на тънки филийки. Нарежете свинското месо на дребни надлъжни парчета.
  • Запържете за около 3 минути лука, чесъна и чушките с 2 лъжички олио.
  • На останалото олио отделно запържете месото, подправяйки го със сол и джинджифил.
  • Към месото добавете ананаса, сместа от лука и налейте сока от ананас. Всичко се готви на слаб огън за 3 минути бъркайки постоянно.


Начин на сервиране:Сервира се с ориз.


, , , , ,