• 90 min
  • лесна
  • 8

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

Съставки

пилешки гърди с кожа и кост, пилешки крилца

Марината Jerk
2 чушлета чили
маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките
нарязан лук
няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
1 лъжичка смлян бахар
листа от клонче на прясна мащерка
50 мл тъмен соев сос
50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)

Начин на приготвяне

  • В пилешкото месо направете дълбоки, наклонени разрези.
  • Гърдите заедно с крилцата сложете в купа. В блендер пасирайте продуктите за маринатата. 
  • Втрийте месото с шпатула, стараейки се да избягвате директен контакт с маринатата. Гърдите трябва да се втрият от двете страни, втривайки маринатата в предварително направените разрези.
  • Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.
  • Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.


Начин на сервиране:Сервира се с ориз.


, , , , , ,