• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня.

Това рибно ястие е специалност на Тобаго, където е сервирано в ресторанти и хотели.

Съставки

2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене

Начин на приготвяне

  • Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.
  • Добавете рибата и оставете за 30 мин.
  • Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.


Начин на сервиране:Сервирайте с татарски сос и избран горещ сос.


, , , , , , ,