• 30 min
  • трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (19 гласа, средно: 4.32 от 5)
Loading ... Loading ...

Рецепта за суши с хайвер – ястие, с което японската кухня е омаяла целия свят.

В класическата си форма се състои от подправени с оцет ориз и риба, зеленчуци и други често локални специалитети.

Съставки

9 лъжици ориз за суши
9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см
3 лъжички черен хайвер
3 лъжички червен хайвер
3 лъжички жълт хайвер
1 лъжичка уасаби – лют хрян

Начин на приготвяне

  • Върху бамбукова постелка сложете норито и върху него разстелете ориза.
  • Можете да сложите по желание парче авокадо, краставица, сьомга, риба тон, хайвер за пълнеж. В по-далечния от вас край на норито оставете около 1 см място, което да не е покрито с ориз.
  • Започнете да навивате ролцето от суши като подхванете бамбуковата постелка откъм вашия край.
  • Готовото ролце нарежете на по-малки ролца като използвате остър нож


Начин на сервиране:Готовото суши покрийте със зелено листо и сервирайте на дървена дъска.

, , , , , , ,