• 60 min
  • трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

Скаридите, с които забогатял фирмения герой Форест Гъмп, заемат достойно място в морското меню. Колкото по-далеч от мястото на тяхното улавяне, толкова по-изтънчена и скъпа съставка към ястието са.

Съставки

500 г млад зелен фасул
18 средни скариди
сол


Застройка към фасула:
1 чаша рибешки бульон
3 лъжици саке
1 лъжица мирину
¼ лъжица соев сос
¼ лъжичка сол

Застройка към скаридите:
4 добре разбити яйца
6 лъжици рибен бульон
1 лъжица мирин
¼ чаша саке
½ лъжица сол


Зеленчуци:
1 голям морков
1 средна брокола
1 парче бамбуков стъбло
1 чаша даши
½ чаша саке
3 лъжици мирин
3 лъжици соев сос

Начин на приготвяне

  • Бамбуковото стъбло се нарязва на надлъжни парчета, броколите се делят на по-малки парчета, а от морковът се нарязва на колелца. След това бланширайте морковите и броколите във вряща вода, и накрая охладете.
  • В тенджера смесете рибния бульон, соевия сос, марина, добавете сол и всичко сварете. След това сложете бамбуковите стъбла, моркова и варете на слаб огън за около 6 минути - до момента когато бамбуковите стъбла придобият леко кафяв цвят. Преди сервиране полейте с лъжица бульон, декорирайки стъблата с броколи.
  • Почистете обелените скариди оставяйки опашките, леко подсолете, а след това оваляйте в картофено брашно, изтупайте брашното което е в повече, сварете 2 чаши вода след което пуснете скаридите и така варете не повече от 10 секунди. Извадете от водата, изплакнете под студена вода и оставете настрана.
  • В тенджера сварете 2 чаши вода, почистете фасула като предварително  го нарежете на парчета с дължина около 1,5 см. Деликатно посолете и пуснете в врящата вода за около 8 минути, след което отцедете  и изплакнете със студена вода. Разбъркайте съставките за застройка на фасула в тенджера, след това сварете всичко и добавете фасула.
  • В друг съд смесете съставките за застройка на скаридите, сварете, добавете скаридите, на слаб огън внимателно добавете жълтъка. След което варете на много слаб огън с капак около 2 минути.


Начин на сервиране:Поставете скаридите в чиния, гарнирайте с фасула, сервирайте зеленчуците отделно.


, , , , , , , ,