• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4.57 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

Японският хрян Уасаби е значително по-лютив от традиционния хрян затова се препоръчва да сте внимателни с неговата употреба. Уасабито е незаменима съставка както към суши, така и към сашими.

Съставки

4 филета от сьомга
2 лъжици соев сос
2 лъжички уасаби
1/4 чаша майонеза
2 лъжички нарязан див лук
1 лъжичка смлян джинджифил
1 лъжичка сусамово олио

Начин на приготвяне

  • Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.
  • Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.
  • Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.
  • Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.
  • Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 3-5 минути.


Начин на сервиране:Сервирайте филетата от сьомга поляти с майонезената смес.


, , , , , , , ,