• 60 min
  • средно трудна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 3.67 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито.

Добре приготвеният ориз за суши остава леко лепкав.

Съставки

300 г ориз
200 мл вода

 

Подправки:
4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
3 лъжици захар
2 лъжици сол 

Начин на приготвяне

  • Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.
  • Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.
  • След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
  • През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.


Начин на сервиране:Прехвърлете ориза в дълбока и широка купа и с помощта на дървена лъжица внимателно го разстелете по дъното на съда. След това полейте с подправките, бъркайки постоянно, но внимателно.
Оставете да изстине при стайна температура покрит с кърпа.


, , , , , ,