Tiramisu – италиански десерт с маскарпоне

  • 60 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (14 гласа, средно: 3.71 от 5)
Loading ... Loading ...

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо.

Десертът тирамису може да очарова дори най-взискателния вкус. В интерес на истината не е труден за приготвяне, а напомня за снежните склонове на Доломитите, както и запясъчните плажове на Сицилия.

Съставки

100 мл амаретто
60 г сирене маскарпоне
6 лъжици разтворимо кафе
4 жълтъка
120 г пудра захар
250 г бишкоти
2 чаши вода
какао

Начин на приготвяне

  • Разбийте жълтъците със захарта, след което добавете маскарпонето и продължете да разбивате до момента на получаване на гъста консистенция.
  • Разтворете кафето в купичка с малко количество вода, охладете, а след това добавете амареттото и преварената охладена вода. Напоете бишкотите в така приготвения пунш и ги наредете в съд редувайки слой крем с маскарпоне.
  • Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.


Начин на сервиране:Преди сервиране посипете с какао.

, , ,