Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон

  • 30 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 4.75 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

Знаете ли, че по света съществуват повече от 600 различни форми на паста. Най-разпространената от тях безспорно са спагетите.
Основно ястие на всеки италианец, както на фермер от север, така и на гангстерите от италианската мафия. Препоръчвано също така за влюбените. Съществуват много разновидности.

Съставки

500 г спагети
4 домата
100 г риба тон в зехтин
½  връзка магданоз дребно нарязан

коричка от ½ лимон
4 лъжици зехтин
пипер, сол 

Начин на приготвяне

  • Сварете спагетите „al. dente”, т.е. идеално сварена паста според италианските традиции: трябва да бъде стегната, леко твърда, и да се усеща деликатно при сдъвкване. Да се вари в големи количества осолена вода, след което се отцежда.
  • Обелете доматите като сте ги бланширали предварително, премахнете семките и нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го счукайте. Изплакнете магданоза и го нарежете на дребно.
  • Подсушете рибата тон от олиото, разрежете на по-малки парчета.
  • На силно загрят тиган запържете чесъна, добавете рибата тон, доматите и щипка пипер. Така пържете на слаб огън за около 10 минути.
  • Добавете сварените спагети и пържете на бавен огън още 4 минути, хубаво разбъркайте.

Начин на сервиране:Сервирайте с поръсен магданоз и лимонена коричка.


, , , , , ,