• 60 min
  • средно трудна
  • 2

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за малки пици с чушки – рецептата за тестото датира векове назад.

В момента пицата е разпространена из целия свят от Аляска до крайбрежията на Австралия. В зависимост от вкуса пицата се сервира с тънко, средно или дебело тесто.

Съставки

Тесто:
400 г брашно
200 мл хладка вода
25 г мая
2 с.л. зехтин
сол, мазнина за намазване на формата 

Плънка:
4 домата
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
120 г черни маслини
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
2 с.л. настъргано сирене peccorino
1 с.л. зехтин
сол

Начин на приготвяне

  • Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.
  • Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.
  • Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.
  • Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 15-20 минути в затоплена до 200 градуса фурна.

, , , , , , ,