Италианско хранене с зеленчуци

Вкусно

Бъдейки едни от най-старите кухни в света, италианската кухня и традиция в готвенето са поели и усвоили най-доброто от всички световни култури.

Италианска кухня

Италианската кухня наистина е една от най-старите и усъвършенстваниготварски традиции  по света. От ІV-ти век пр.н.е., когато са открити първите следи от нея, тя извървява дълъг и труден път, за да стане това, което е днес. Пропита с история, италианската кухня е поела много влияния от Византия, Древен Рим, Древна Гърция, Близкия изток и т.н.

Днес италианската кухня обхваща голямо разнообразие от съставки. Когато говорим за италианско ястие, първото нещо, което ни идва на ум са късчета сирене, многообразие от зеленчуци, подправки, паста и вино.

Италиански хранене

Освен разнообразието от съставки, италианската кухня ви дава право да изберете опцията ‘пестене на време’. В този смисъл пестене на време означава, че може да използвате времето си за нещо друго и да почакате, докато вечерята ви е готова напълно.
 
В основата на повечето от италианските ястия са зеленчуците и познатите съставки, споменати по-горе, така че можете да сготвите всичко от антипаста и от първото (примо) до десерта (долче) за 30 минути  и да прекарате след това 15 минути, вечеряйки прилично. Тази 45 минутна пауза няма да наруши бизнес плановоте ви за деня!

Това, което наистина е хубаво за италианската кухня е, че много от италианските ястия са с основни съставки зеленчуци, така че можете да използвате замразени зеленчуци и да си приготвите вкусно италианско ястие по всяко време!

, , ,