Най-добрите световни кухни

Красиво

Запознайте се с вкусовете и обичаите на международната кухня.
Светът е пълен с невероятни вкусове.
В коя от тези страни ще намерите най-лютите храни и тези с най-много подправки?

Целият свят в една чиния!

Убедете се, че изобщо не е нужно храната да бъде скучна и монотонна. Заповядайте на невероятно пътуване във вкусния кулинарен свят. Ще Ви подскажем как да откриете поредното удоволствие за небцето. С нас ще научите, какви обичаи съществуват по кухненските маси. Коя спирка ще се окаже най-вкусна? Дали ще Ви изкуши кухнята на слънчева Италия, огненото Мексико, изисканата Франция или, може би, несравнимият аромат на Ориента? Убедете се още сега!

Нашето пътешествие започва от гръцката кухня, където се усеща същественото влияние на италианската и турската кухня. Тази кухня е съсредоточена около зехтина, зеленчуците и билките, характерни за средиземноморския регион. Тайната на гръцката кухня е радостта от съвместното сядане на масата. Гърците обичат добре да хапнат, затова ценят вкусната кухня. Не трябва да Ви учудва фактът, че могат да поемат на дълго пътуване до ресторант, където се сервират най-добрите печени на грил souvlaki  – основно гръцко ястие.

international

След това продължаваме към Испания, която има малко по-различен подход към храната. Съблазнява небцето с разнообразие от месни и рибни ястия, а също така и зеленчуци. Своя неповторим вкус дължи на народите, които в миналото са обитавали Иберийския полуостров. Испанската кухня е получила световна слава, благодарение на ястия като: paella и гаспачо.

Следващата спирка е натуралната и хармонична, а също така призната за най-здравословна на света – японска кухня. Суши ресторантите се появяват в градове из целия свят, като гъби след дъжд. Белият ориз и соята са съставки, които трябва да очакваме почти във всяко ястие. Японската кухня изненадва със своята простота и суровост по форма и съдържание и не е за всеки вкус. Храненето в Япония е не само задоволяване на човешките нужди, това е своеобразно опознаване на естетичното и мистичното. Важни са също емоциите, които гледката на красивите поднесени ястия предизвиква, настроението, а също така състоянието на ума и сърцето.

international2

Последни гастрономични хитове са ястията от мексиканската кухня. Затова отиваме в Мексико, където испанските конквистадори са обозначили своето присъствие на много полета, в това число и на кулинарното. Срещата на две култури е довела до невероятно ароматна и огнена кухня.

Преди пристигането на испанците основана храна била царевицата. От царевична маса се пече мексиканският хляб – tortillia.

international3

За равновесие, е време за посещение на тайландската кухня. достатъчен повод за което е идеално балансираната комбинация от лют, кисел, горчив и сладък вкус. Характерно е използването на пресни билки и аромати, като сок от зелен лимон, лимонови треви и пресен кориандър. Както в азиатската кухня, оризът е основна съставка в ястията. Освен вкуса на ястията в тайландската кухня, много важен е нейният вид. Затова тайландците  обръщат много голямо внимание на декорацията, която в случая с изрязване на зеленчуци и плодове се е превърнала в изкуство.

Една от най-популярните и разнообразна на ястия е индийската кухня. Тя със сигурност предлага едни от най-добрите вегетариански ястия на света. Храненето се състои от предястие, което най-често е салата, основно ястие, а също така невероятния хляб – чапати, които се ядат със зеленчуци и ориз. Според индийците храната е дар Божи за хората. Затова приготвянето и консумирането на храна изисква сериозност, уважение и съсредоточаване.

international4

Време е да се запознаем със смятаната от много чревоугодници за най-вкусната кухня на света – италианската кухня. Известни са ястия от италианската кухня, датиращи от IV век пр. н.е.  Интензивен аромат придават чесънът, шафранът, риганът, виното и зехтинът екстра върджин. Ястията не са сложни, но очароват с богат вкус и разнообразие. Ах този аромат на пресни билки и зрели под слънцето домати, чушки и лук. Също така, най-вероятно на слънце, се сушат най-добрите на света пикантни колбаси.

Spaghetti или pizza – са символи, които не отразяват цялото разнообразие и богатство, с което се характеризират деветнайсетте региона на Италия.

international5
Следваща спирка – изисканата френска кухня, според много гастрономи е смятана за най-добра на света. Кухнята за средния французин е неразделен елемент от ежедневието, затова не трябва да се учудваме, че точно французите са създали изкуството savoir – vivre. По света е известна до голяма степен благодарение на самите французи, които рекламират своята страна и нейните положителни качества. Дори най-големите кулинарни лаици могат да изброят най-популярните френски ястия, като тарта, лучена супа или известната франзела, а също така величаните жабешки бутчета, или охлюви, сервирани по различен начин.

Описаните по-горе кухни по света са само началото на кулинарното пътешествие. Вкусните спирки са значително повече. Това е Вашият пътеводител из невероятните вкусове на кухните по света.

Хубаво е от време на време да направите пауза при пътуването и да опитате избраните рецепти на ястия и храни от избраната кухня.

НАЗДРАВЕ!

, , , , , , , , , , , , ,