• 60 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (19 гласа, средно: 3.79 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за пилешко в сос къри.

Наименованието на ястието идва от тамилската дума: kari, което дословно означава: зеленчуци в сос или сос. Кърито е известно под това наименование в много страни не само в югоизточна Азия, а на практика из целия свят.

Съставки

2 бр. големи пилешки гърди 1 лъжица олио 2 глави лук дребно нарязани 1 лъжичка дребно нарязан пресен джинджифил 2 лъжички счукан чесън 2 лъжички куркума 1 лъжичка къри на прах 400 мл доматен сос 200 мл кокосово мляко 5 зърна карамфил 3 зърна кардамон 1 канела сол и пипер

Начин на приготвяне

  • Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.
  • След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.
  • Маринованите гърдички трябва да се извадят от маринатата и да се подсушат. След това трябва да загреете мазнината в подходящ голям тиган.
  • Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани.  В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.
  • Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.
  • Подправете със сол и пипер на вкус.
  • Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.
Начин на сервиране:Така приготвеното ястие се сервира с ориз.

, , , , , , ,