• 45 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп.

Този десерт ще бъде невероятен за почерпка на Вашите приятели.

Съставки

Тесто: 2 чаши мляко на прах 1 лъжица брашно ½ чаша мляко 1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee) маргарин за пържене Сироп: 2 чаши вода 2 чаши захар 1 лъжичка розова вода 2 зърна кардамон

Начин на приготвяне

  • Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
  • От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
  • Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
  • Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
  • Потопете  в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.
Начин на сервиране:Най-добре да сервирате gulab jamun топли, плуващи в сиропа.

, , , , , , ,