• 20 min
  • лесна
  • 2

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (34 гласа, средно: 4.26 от 5)
Loading...Loading...

Прибавете тази гръцка салата във вашия кулинарен репертоар!

Ще пренесе нашите вкусови рецептори на Пелопонес. Феноменална от гледна точка на диетологията: лесно смилаема и ниско калорична, богата на витамини и микроелементи.Рецептата, която ви представяме е типична за гръцката кухня, която богато използва зехтин, зеленчуци и билки. Много традиционни и важни за гърците разбира се са и маслините, сиренето, патладжана, тиквичките и киселото мляко. Тази гръцка салата чудесно се комбинира с филия пълнозърнест хляб или сухар. Знаете ли, че гърците често топят сухарите във вода, за да им върнат мекотата? Ето и рецептата за гръцка салата.

Съставки

3 твърди домата 180 г сирене фета 1 краставица 1 глава лук 2 зелени чушки 200 г черни маслини 125 мл зехтин 60 мл винен оцет

Начин на приготвяне

  • Доматите, краставиците, чушката и лука се нарязват на филийки. След това прехвърлете в купа, поръсете подправките, добавете маслините и внимателно разбъркайте.
  •  Добавете нарязано на кубчета сиренето фета. Всичко полейте със зехтин и винен оцет. Внимателно разбъркайте така, че да не смачкате продуктите.
Начин на сервиране:Гръцката салата се сервира охладена. Може да се яде отделно или като гарнитура към всички ястия.

, , , , ,