Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки

  • 20 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Съставки

4 порции 20 минути Продукти: 1 лайм 180 мл зехтин 4 парчета прясно филе от сьомга с кожа 2 консерви царевица Bonduelle Gold Chilli 1 жълтък листа от кориандър 1 малка глава червен лук 1 ч.л. Дижонска горчица 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне Изцедете сока от половин лайм и нарежете на дребно лука и чесъна. Отворете царевичните консерви и отцедете излишната течност. Загрейте царевицата в тиган с 2 лъжици зехтин. блендер разбийте жълтъка с чесъна, горчицата и сока от лайма до получаване на хомогенна смес. За да финализирате соса, добавете зехтина постепенно до получаването на майонеза. Сосът е готов! В купа смесете царевицата с лука, нарязания кориандър и половината сос. Разбъркайте. Овкусете филето със сол и пипер на вкус и поставете на грила. Когато е готово, поставете към порцията салата и залейте с оставащия сос. Украсете с парченца люта чушка. Подсказки:
  • Тази салата може да се използва и за гарниране на пиле или пуйка
  • Филето от сьомга може да се замени с такова от риба тон или бяла риба