• 45 min
  • лесна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Това е много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата. То е много популярно и на практика всяко семейство го приготвя с някои разлики.

Съставки

Боб – 500 г;
Орехи– 1 чаена чаша;
Чесън – 4 скилидки;
Кориандър, целина, чубрица – 3 щипки от всяко;
Сухи подправки – ½ чаена чаша;
Нар – 1 брой.

Начин на приготвяне

  • Измийте боба под течаща вода и го сложете в тенджера, сварете го на среден огън.  
  • Няколко пъти добавете вода в тенджерата, за да не загори.
  • Когато бобът е готов, излейте водата в друг съд.  
  • Стрийте орехите, след това чесъна, пресния кориандър, целината и чубрицата.
  • Добавете сух кориандър (сухи подправки) към тази смес и я разтворете във водата от боба.
  • Поставете тази смес в тенджерата с боба и внимателно бъркайте с лъжица; водата не трябва да покрива напълно боба.
  • Сложете семена от нар. Добавете сол и пипер на вкус.


Предложения за сервиране:
Оставете приготвеното ястие на хладно място, преди да го сервирате. След това го поставете в чиния с маруля и го предложете на гостите с месо.