• 90 min
  • лесна
  • 5

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 1.00 от 5)
Loading...Loading...

Чанахи е традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета. Желателно е да приготвите една порция за един човек във всяко гърне.

Съставки

Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг;
Домати 2-3 броя;
Патладжани – 6 броя;
Лук – 200 г;
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка;
Чесън – 1 глава;
Картофи – 1-2 броя;
Сол и пипер на вкус.

Начин на приготвяне

  • Сложете един слой от тънко нарязаните парчета месо на дъното на гърнето;
  • Вземете патладжаните, напълнени с леко подсолена мазнина от опашка, чесън и тънко настърган лук, магданоз и босилек и ги поставете върху слоя с месото.  
  • Отгоре сложете 2-3 броя обелени и леко нарязани домати и 2 картофа, разрязани на две по дължината.
  • Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната. Първо гответе със затворен капак, след това го махнете.
  • Чанахи ще бъде готово след 1.5 часа.

Предложения за сервиране:
Предложете по едно гърне на всеки гост с бял хляб и сирене.